Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 20.05.2024, 05:38

Християнська етика в освітніх закладах України

Форма входу
Меню сайту
Категорії розділу
Новини [2]
Статті [0]

Блог

Головна » 2011 » Січень » 24 » Матеріали переможців ІІІ Всеукраїнської олімпіади "Юні знавці Біблії"
13:03
Матеріали переможців ІІІ Всеукраїнської олімпіади "Юні знавці Біблії"

Що означає жити за моральними цінностями в 21 столітті?

Людина – таке дивовижне створіння Бога, таке вражаюче, таке незвичайне… Саме такою Бог хотів створити людину – і йому це вдалося! Далеко не кожна людина усвідомлює, наскільки унікальною та особливою вона є.

У сьогоденні людина навряд чи схожа на найкраще створіння Боже. Люди порушують Божі заповіді: крадуть, чинять перелюб, обманюють, вбивають, а головне – нехтують Богом, їхнім Творцем, не вірячи в Його існування.

Такими жахливими вчинками, людина зводить себе на рівень тварини, яка слідує своїм хижим інстинктам та діє за правилами "дикої” гріховної природи. В сучасному гуманістичному світі все більш втрачаються моральні та світоглядні абсолюти, тому що людина є мірилом всього і сама визначає для себе істину. Люди не виконують як державних, так і Божих законів. Вони самі вирішують що для них погано, а що добре, і їм байдуже до влади та один до одного. Через це людина все далі відходить від Біблійних стандартів і тим самим стає на дорогу загибелі. У наш час дуже важко жити за духовними моральними цінностями, але саме зараз це дійсно важливо! Люди не можуть зрозуміти сенс життя, вони блукають, заспокоюючи себе алкоголем, цигарками і наркотиками, вони ходять по краю прірви і здається ось-ось впадуть… Суспільство стикається з все більшою кількістю проблем і питань, тому їм потрібна відповідь, порада та підтримка.

Християни знають, що цю підтримку дає Бог і поради у Нього найкращі. Бог, як люблячий батько, піклується про нас і йому не байдуже до кожної людини в світі. Він помічає і чує кожного, бо ми його діти і Він ні на що нас не проміняє. Заради нас Він віддав свого єдинородного сина – Ісуса Христа, щоб ми жили вічно і не страждали, як страждав Ісус. Тому всі поради Він записав для нас у дивовижну книгу, яка є інструкцією до нашого життя.

Ця книга - Біблія! Жити за християнськими моральними цінностями, для мене, це в першу чергу, виконувати настанови цієї книги і її автора – Бога. Це дуже важливо в нашому житті, тому що Іван Хреститель каже:

"Бо то любов Божа, щоб ми додержували Його заповіді, а Його ж заповіді не тяжкі.”

1Iван.5:3

Одже, якщо ми любимо Бога, ми повинні проявляти свою любов до нього через виконання Його заповідей. Якщо ми будемо так чинити, Бог буде нас благословляти. Про це сказано у Біблії:

"…і чого тільки попросимо, одержимо від Нього, бо виконуємо Його заповіді та чинимо любе для Нього.”

1Iван.3:22

Так, це важко виконувати всі заповіді Божі і людині це під силу, але Апостол Павло каже:

"Я все можу в Тім, Хто мене підкріпляє, в Ісусі Христі.”

Фил.4:13

Це не означає, що Бог для вас все зробить, а ви маєте сидіти, склавши руки, і чекати. Ні! Бог нас любить і допомагає, але Він хоче, щоб ми самостійно чогось досягали. Ми маємо старатись і знати, що Бог поруч і завжди готовий підтримати нас. Звісно буде важко виконувати заповіді, тому що є диявол, Антихрист, який не хоче щоб ми жили правильно. Він прийшов, щоб вкрасти, вбити і погубити. Ми повинні протистояти йому і не піддаватися його спокусам. Наш Небесний Батько допоможе нам в цьому.

Виконання Божих заповідей ми можемо практикувати щодня! У сімейних стосунках: чоловіка з жінкою, дітей з батьками, з родичами; в школі, на роботі, у місті… Причиною всіх сімейних сварок, вуличних лайок та бійок є наша неповага один до одного і до Бога, який все це бачить. Якщо чинити правильно, це вже буде не практикою, а звичкою і буде радувати Бога щодня! Отже, знання і виконання Божих заповідей і настанов є основою і основною метою життя людини.

 

Висновок:

Жити за моральними цінностями в 21 столітті є:

1) Мати Біблійний світогляд та оцінювати все по слову Божому;

2) Керуватися Божими істинами;

3) Не цуратися своєї віри та впливати на оточуючих Біблійним образом мислення і життя.

 

Кудіна Каріна, м.Хмельницький, 9 клас

Переглядів: 787 | Додав: Inna_Vavrysh | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів

Інна Вавриш © 2024