Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 20.05.2024, 04:19

Християнська етика в освітніх закладах України

Форма входу
Меню сайту
Головна » 2010 » Вересень » 16 » Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку
19:55
Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку

 

9 – 10 вересня 2010 року у місті Южне Одеської області відбувалась ІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Духовно-моральне виховання дітей дошкільного віку».

В рамках конференції було презентовано посібники, які розроблені авторською групою ДНЗ №4 м. Южного. Завідувачка цього дитсадка Сучок Віра Євгенівна пишається, що ці посібники мають гриф МОН України,  адже на сьогоднішній день це єдина  програма з духовно-морального виховання дошкільнят. У конференції взяли участь ряд науковців та високоповажних людей України. Та на жаль, захід не зміг відвідати  декан гуманітарного факультету Національного Університету «Острозька академія» Жуковський Василь Миколайович, який надіслав листа із щирими вітаннями. Віра Євгенівна відзначила: «Було дуже приємно, тому що депутат Верховної Ради Марущенко В.С. , який очолює комісію з вивчення посібників Християнської етики, також прислав вітання організаторам і учасникам конференції.   Воно  було зачитане начальником управління освіти м. Южного перед слухачами». За словами Сучок В.Є. всі учасники конференції залишилися задоволеними, особливо Богуш А.М., яка відгукнулася чудовими словами про роботу садочків в Україні. Вона активно підтримує  вивчення Християнської етики дошкільнятами, адже вважає, що навчити дітей моралі потрібно якомога раніше.

«Але найбільше схвилювала присутніх проблема роботи з батьками. Ми говорили, що збираємо батьківські збори, беремо у батьків дозвіл на те, щоб діти слухали Християнську етику, що запрошуємо їх на різноманітні християнські свята, щоб вони бачили, чим саме займаються  діти», - говорить Віра Євгенівна. Варто навести в приклад випадок, про який розповіла нам  завідувачка ДНЗ №4.   До неї прийшла мама нового вихованця дитсадка і висловила вдячність за проведення таких програм  для дітей дошкільного віку.   Вона  сказала, що дуже довго намагалася влаштувати сина саме у цей дитсадок, бо сама у школі вивчала курс християнської етики і знає, що він допоміг їй і багатьом іншим стати  впевненішою та спокійнішою у цьому бурхливому житті.

Говорити про враження можна багато, але  факт залишається фактом. І з кожним днем все більше людей розуміє, що ми  потребуємо  морально-духовного виховання. Адже саме від цього залежить майбутнє нашої країни.

 


 

Переглядів: 3587 | Додав: Inna_Vavrysh | Теги: крнференція, християнска етика, програма для дошкільнят | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Інна Вавриш © 2024