Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 20.05.2024, 01:58

Християнська етика в освітніх закладах України

Форма входу
Меню сайту
Головна » 2010 » Вересень » 16 » В УКРАЇНИ Є МАЙБУТНЄ
20:09
В УКРАЇНИ Є МАЙБУТНЄ

16 вересня 2010 року в Національному Університеті «Острозька Академія» відбулося представлення першої в Україні навчальної програми з основ християнської етики для 1-11 класів загальноосвітньої школи, що отримала гриф Міністерства освіти і науки України.

Презентацію навчальної програми розпочав ректор Національного Університету «Острозька Академія»  Пасічник Ігор Демидович. «Християнська етика – це стержень майбутнього, - говорить Ігор Демидович,  – нашим дітям, нашому майбутньому потрібна потужна теорія і система виховання» Ігор Демидович  вважає, що чітка система виховання українців має два принципи: християнська етика і державотворення. Саме при гармонійному поєднані цих двох основ і повинно підростати майбутня інтелігенція та еліта.

Основи християнської етики вперше почали викладати у Рівненській області. Рівненщина, за словами ректора, була своєрідним плацдармом християнської етики в Україні. Саме за ініціативи науковців Острозької академії та Українського Католицького Університету у 2006 році світ побачив перший підручник з християнської етики для учнів 5-6 класів .

Батьком даного навчального курсу  по праву вважають декана гуманітарного факультету та голову творчого колективу – Жуковського Василя Миколайовича. Василь  Миколайович розповів про творчу групу, яка складалася з різних християнських конфесій. В загальному над  робою працювало 19 осіб з 10 різних регіонів: Львів, Луцьк, Тернопіль, Одеса, Чернівці, Здолбунів та Мізоч. Серед них 3 доктори наук, 9 кандидатів наук, 5 магістральних колективів, 5 учителів шкіл.

Структура програми включає пояснювальну записку, яка містить деталізовані принципи, форми, методи, підходи до навчального курсу. Предмет основи християнської етики є не тільки першою науковою програмою, а й єдиною шкільною системою, що навчає свідомості, активності. Завдяки доступності викладу матеріалу та спеціального принципу , зокрема – теоцентризму, біблійної основи навчання, вона учить толерантності до людей різних віросповідань. Читати курс християнської етики декана запрошують до Харкова, Донецька, Хмельницька уже протягом двох років.

Перш за все ця навчальна програма з християнської етики повинна виховати у школярах почуття поваги, підвищити їх рівень  духовності і допомогти навчитися вирішувати проблеми.

Даний курс навчальної програми з християнської етики є передумовою успішного майбутнього в Україні. У презентації програми взяли участь керівники освіти, психологи, педагоги, методисти, вчителі християнської етики, студенти та учні Рівненщини.

Переглядів: 1216 | Додав: Inna_Vavrysh | Теги: навчальна програма, презентація, основи християнської етики | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів

Інна Вавриш © 2024