Головна | Реєстрація | Вхід | RSSПонеділок, 20.05.2024, 01:30

Християнська етика в освітніх закладах України

Форма входу
Меню сайту
Головна » 2010 » Липень » 15 » Вирушаємо у подорож...
11:58
Вирушаємо у подорож...

«Я є Альфа і Омега,

початок і кінець, - говорить Господь,

котрий є, був і буде Вседержитель»

Картина нашого світу останнім часом дуже неоднозначна – з одного боку зростає кількість церков і людей, які туди приходять, з іншого  -   все частіше з’являються ті, яким байдужа будь-яка мораль, совість і Бог. Коли повернувся зі свого космічного польоту Юрій Гагарін, він оголосив, що Бога немає, бо ні в хмарах, ні в космосі  Його так і не відшукав. Однак ми знаємо, що так ніхто з цим рішенням і не погодився, на щастя. Стверджувати, що його немає, це те саме, що сліпцю говорити, що у світі зовсім немає світла. Віра в Бога і моральність людини нікуди не можуть зникнути, адже  вона жила і буде жити, доки існує світ, в серцях людей чистих і сильних духом.  

У кожного з нас є певні моральні принципи, яким ми слідуємо все життя, їх формують наші батьки, наше оточення, і ще багато-багато інших факторів. Ми визначаємо цінність іншої людини саме за її моральними якостями, ми оцінюємо, чи вона добра, чи вона чесна, чи прийде на допомогу, коли буде потрібно, чи не буде заздрити у моменти нашої радості і щастя. Усі ці поняття тісно пов’язані із тим, чого нас вчить Церква і Святе Письмо. Моральність є основою здорового суспільства. Мабуть, саме тому так часто поєднуються два поняття  - віра і мораль.  Звичайно, можна благополуччя та щастя досягнути і без них, можна багато чого встигнути у житті. Однак, оминаючи їх, ми позбавляємо себе великої любові. Любові, що приходить не від якоїсь конкретної людини, а заповнює душу і серце, а потім, як джерело, протікає через усе ваше тіло – її неможливо зрозуміти, заробити, придбати  - її просто варто прожити і відчути. Ось у чому сенс і моральності, і віри в Бога.  

Багато людей приходять до Бога тільки в моменти найбільшого горя і розчарування, тоді, коли уже немає куди іти, немає до кого звернутися, і здається, що весь світ відвернувся. А до Церкви приходять тоді, коли там щось святять – як не яблука, то мед. Дехто може вважати, що треба вірити, бо не можна ні в що не вірити. Ми пропонуємо Вам разом із нами стати на сходинку ближчими до Бога, відкритим для світу своє серце і може від того на вулицях стане більше усміхнених і щасливих людей, і Ви зрозумієте, що в цьому є і Ваша заслуга. Можливо, Ви з чимось погодитесь, а з чимось ні, Ви можете висловити власну думку і навіть співпрацювати з нами.

Щасливої подорожі по нашому сайту!

 

Переглядів: 981 | Додав: Inna_Vavrysh | Теги: $IMAGE1$ | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів

Інна Вавриш © 2024